Dominican Republic Honey Barahona AA

Microlot kávy z Dominikáncké republiky se silným tělem, vyváženou plnou chutí harmonické směsi kakaa, karamelizovaného ovoce, hořkého pomeranče, sušenek a datlí. 

Druh: 100% Arabica
Kontinent: Střední Amerika
Země produkce: Dominikánská republika
Region: Sierra de Bahoruco
Nadmořská výška: 1100 m n. m.
Metoda zpracování: Honey + 16 hodin fermentace

 

Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
278 Kč 640 Kč 1 180 Kč od 278 Kč 139 Kč / 100 g 128 Kč / 100 g 118 Kč / 100 g
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu

CN-Dominican-Republic-Honey-Barahona-3

PŮVODCN-Dominican-Republic-Honey-Barahona-6

Barahona se nachází na jihozápadním pobřeží Karibského moře a může se pochlubit bujným rozmanitým terénem a tropickým klimatem, které je směsicí deštivých a slunečných dnů. Káva zde dozrává postupně a pěstitelé kávy tak mohou sklízet i šestkrát z jednoho keře. Káva se zde v horských oblastech pěstuje od počátku 18. století, převážně arabika.   

Kávové třešně se sbírají ručně, to proto, aby se předešlo nežádoucímu sběru ještě nezralých plodů. Následně je zpracována metodou HONEY, která pozitivně ovlivní její výslednou chuť a je 16 hodin fermentována.

HONEY je poměrně nová metoda, kdy se při zpracování kávy neodstraní celá dužina třešně, ale její část je ponechána. Ta pak při sušení vytvoří na zrnech sladký lepkavý (medový) povlak, což se ve výsledku projeví na chuti kávy – je sladší a ovocnější. 

 

CHUŤ

Naše káva se pěstuje v Sierra de Bahoruco v nadmořské výšce 1100 m. Má silné tělo, dobře vyváženou, plnou chuť harmonické směsi kakaa, karamelizovaného ovoce, hořkého pomeranče, sušenek a datlí. Tato káva je skutečným gurmánským zážitkem a pyšní se oceněním Cup of Excellence

 

CN-Dominican-Republic-Honey-Barahona-5b

Kód Kód: 1175/200 1175/500 1175/1 K Zvolte variantu
Jméno značky: COFFEE NOW
Kategorie: Káva

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: